Apteekin palvelut

Hyllykallion apteekki (Nurmon apteekki) on sekä Itä-Suomen että Helsingin yliopiston hyväksymänä opetusapteekki. Farmasian opiskelijat voivat suorittaa apteekissa opiskeluun kuuluvan harjoittelun. Oppilaspaikkaa voi tiedustella apteekkarilta.

Apteekissa on panostettu jatkuvaan koulutukseen. Henkilökunnan osaamista kehitetään jatkuvasti sekä lääkeosaamisen että asiakaspalvelun osalta. Aktiivisen koulutuksen ja ajanmukaisten työvälineiden ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme aina ajanmukaisen tiedon lääkkeistä ja niiden käytöstä. Farmaseuttimme ovat myös hankkineet erikoisosaamista astman ja diabeteksen hoidosta, sydänsairauksien lääkinnästä sekä pieneläinlääkinnästä.

Lääkevaihto

Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelussa voit katsoa, löytyykö lääkkeellesi edullisempia vaihtoehtoja. Kerromme aina myös apteekissa, jos lääkkeesi on vaihtokelpoinen. Reseptilääke voidaan apteekissa vaihtaa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu Lääkelaitoksen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas itse kiellä vaihtoa.

Reseptien uusiminen

Halutessasi voit uusia sähköiset reseptisi apteekkikäyntisi yhteydessä pientä uusintamaksua vastaan. Kaksi vuotta voimassa olevat reseptit voi uusia 28 kuukauden ajan määräyspäivästä alkaen. Muut reseptit voi uusia 16 kuukauden ajan. Lääkäri käsittelee uusimispyynnön 8 vuorokauden kuluessa. Apteekki ei voi taata, että lääkäri aina uusii reseptin pyynnön perusteella.

Lääkevalmistus

Jos markkinoilta ei suoraan löydy lääkärin määräämää valmistetta, voimme tilata valmistettavan lääkkeen Yliopiston Apteekista. Varaudu näissä tapauksissa noin viikon toimitusaikaan.

Yhteensopivuuden tarkistaminen

Joillakin lääkkeillä voi olla riski vakavaan yhteisvaikutukseen käyttämiesi muiden lääkkeiden kanssa. Kun apteekissa havaitaan vakavan yhteisvaikutuksen mahdollisuus, keskustelemme, onko aikaisemmin ostettu lääkkeesi edelleen käytössä ja oliko lääkäri tietoinen toisesta lääkkeestä. Keskittämällä lääkeostoksesi Hyllykallion apteekkiin, varmistat lääkkeiden turvallisen yhteiskäytön.

Annosjakelu

Apteekistamme on mahdollista tilata lääkkeet koneellisesti annospusseihin jaeltuina. Kysy lisää apteekin henkilökunnalta.

Lääkejätteet

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit, jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet) sekä ruiskut ja neulat on hyvä lajitella erikseen.

Lääketurvallisuussyistä johtuen apteekki ei hyvitä asiakkaalle kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä, sillä apteekki vastaa osaltaan luovuttamiensa lääkkeiden asianmukaisesta käsittelystä. Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei voida palauttaa myyntiin.

Teemapäivät

Apteekissamme järjestetään muutaman kerran vuodessa sekä valtakunnallisia teemapäiviä että omia yksilöllisiä kampanjapäiviä. Tapahtumissa kerromme terveyttä edistävistä seikoista, lääkkeistä ja aiheeseen liittyvästä itsehoidosta.

Lahjakortti

Nyt voit hankkia meiltä myös lahjakortteja haluamallesi summalle! Lahjakortin voi käyttää vaikkapa hemmotteleviin ihonhoitotuotteisiin tai kodin lääkekaapin täydentämiseen. Kortin minimiarvo 20€. Muista kortilla valmistuvia tai hoida joululahjapulmat kätevästi!