Itsehoito

Itsehoitotuotteita voit ostaa apteekista ilman reseptiä. Tällaisia tuotteita kutsutaan apteekeissa myös käsikauppalääkkeiksi. Apteekissamme on runsas valikoima eri tuotteita ja farmaseutit opastavat niiden oikeassa käytössä. Itsehoitoon tarkoitetut lääkkeet soveltuvat lievien ja tilapäisten oireiden hoitoon, jolloin hoito yleensä kestää vain muutamia päiviä. Jos oireet eivät helpota, on parasta mennä lääkäriin. Itsehoito ohjeita saat apteekista tai WWW:stä.

Iho-ongelmat

Apteekissa myytävät ihonhoitotuotteet ovat tutkitusti laadukkaita ja luotettavia. Pesunesteet ja ihoa hoitavat voiteet kannattaa hankkia apteekista. Farmaseuttimme auttavat sinua mielellään oikean tuotteen valinnassa.

Allergiat

Allergian hoidossa tärkeintä on ennaltaehkäisy ja ärsykkeiden välttäminen. Ärsykkeiden välttäminen on kuitenkin usein käytännössä mahdotonta ja silloin hoitomuodoksi voidaan valita paikallishoito (nenäsuihke, silmätipat, ihovoide, keuhkosuihke jne.) tai suun kautta käytettävät tablettimuotoiset lääkkeet. Paikallishoitojen etuna on pienen lääkeannoksen hyvä teho, kun se kohdistuu suoraan oireilevalle alueelle. Allergia ja Astmaliitto ».

Vatsaoireet

Ripulin ja oksentelun hoidossa tärkeintä on, että potilas juo riittävästi. Makeat virvoitusjuomat eivät sovellu ripulipotilaalle parhaalla tavalla, sillä ne eivät sisällä potilaan menettämiä suoloja. Apteekista saat suoloja ja glugoosia sisältävää jautetta, jota voidaan sekoittaa veteen. Myös lääkehiilestä ja maitohappobakteereista voi olla apua ripulin oireiden hoidossa.

Voimakas ja pitkäaikainen ripuli ja oksentelu voi johtaa elimiston hengenvaaralliseen kuivumiseen. Erityisesti lapset ja huonokuntoiset vanhukset ovat riskiryhmässä.

Särkylääkkeet

Kysy särkylääkettä valitessasi aina apua farmaseutilta ja varmista, että lääke sopii sinulle.

Särkylääkkeen valinnassa tulee huomioida

  • muu lääkitys, kuten verenohennuslääkkeet.
  • Tulehduskipulääkkeet eivät sovi verenohennuslääkkeiden kanssa.
  • pitkäaikaiset sairaudet kuten allergiat tai ruuansulatuskanavaan liittyvät sairaudet.
  • mitä särkylääkettä olet käyttänyt aiemmin ja kuinka pitkään